Sexleksaker Göteborg

Göteborg har sedan 80-talet varit den stad i Sverige som haft det största utbudet av sexleksaker till försäljning i fysisk butik. Andra Långgatan i Göteborg kallas ju i folkmun för porrgatan, även om en del av de porrbutiker som förr låg där antingen har stängt igen eller lyxat till sig och städat bort den största delen av porren istället och säljer mestadels sexleksaker, glidmedel, sexiga kläder och tillskott som ökar sexlusten och gör att ståndet håller bättre. På gatan finns nu även ett otal restauranger och diskussionerna har redan börjat om att göra om Andra Långgatan till en gågata.

Sexleksaker i Göteborg skall köpas på vuxenkul.se

Sexleksaker i butik strax utanför Göteborg

Som vi tidigare skrivit så har Göteborg en stark tradition av vuxensaker i butik, dessa ligger både i centrala delarna av stan och i områdena strax utan för centrum. Vuxenkul.se har t.ex två sexbutiker, den ena sexhopen ligger på Backaplan och den andra vid Stigs Center i Hisings Backa utanför Göteborg. 

I Västra Frölunda har http://www.kondomeriet.se/ en outletbutik, denna butik skall inte förväxlas med https://kondomeriet.nu/ som ligger på Lilla Drottninggatan 1 i Göteborg, vägg i vägg där Nyhavn Erotica förut huserade. Trots deras identiska namnval så är detta två helt olika verksamheter och ägs och driv inte av samma personer.

Vuxenleksaker i centrala Göteborg

Martinshop, eller Mshop som de numera heter är väl den butik i Centrala Göteborg som har störst sortiment av vuxenleksaker om man nu inte tycker att Backaplan på Hisingen är tillräckligt centralt. Vuxenkul.se har som sagt en butik just här, endast 2 hållplatser med spårvagn ifrån Göteborgs Centralstation. Det i särklass största sortimentet av sexleksaker har dock Vuxenkul.se och deras butik vid Stigs Center, men Stigs Center liger dock strax utanför de centrala delarna av Göteborg. Åter till Mshop och Andra Långgatan, Göteborgs och Sveriges kanske mest kända porrgata här ligger även Wandas och Maxim som även de säljer sexleksaker som en del av deras verksamhet. Hos Mshop kan du köpa sexleksaker och porrfilm det kan du göra på Wandas och Maxim också men förutom detta kan du även kolla på striptease och cruisa runt i deras porrbio och cruisingområde. I centrala Göteborg finner du även Kondomeriet på Lilla Drottninggatan 1

Sexbutikerna i Göteborg har förändrats

Förr i tiden så kallade man inte en sexbutik för sexbutik eller sexshop utan man sa rätt och slätt porraffären eller porrshopen. Porr och sex är ju inte samma sak, och man måste ju inte vara intresserad av porr bara för att man är mån om att njuta fullt ut av sitt eget sexliv. En sexbutik har allt för ditt sexliv oavsett om du masturberar helt på egen hand eller om du har sex med din partner. 

Ifrån sunkiga källare till lyxinredda butiker

Vi kan ju bara ta vuxenkul.se som en gång hette Videoshopen och låg på Gamla Tuvevägen 10 ett stenkast ifrån deras nuvarande adress på Färgfabriksgatan 3 till att börja med namnet så märkte man ju direkt att det var porrfilm som var den primära produkten att sälja. En trappa ned så låg då Videoshopen, röken låg tät över affären då både personal och kunder rökte som borstbindare där inne. Stämningen var ändå trevlig och lättsam då butiken ändå var relativt ombonad och välstädad. En svag doft av Zoegas Skånerost kunde man dock förnimma i rökstanken. När väl Videoshopen bytte namn och flyttade till deras nuvarande lokaler så förbjöds rökningen och butiken fräschades upp, dock inte till den nivå som Mshop har renoverat sin butik. Vuxenkul.se vid Stigs Center är dock mycket finare renoverad än butiken vid Backaplan, avdelningen där vi säljer sexleksaker är hela 400% större än på Backaplan. 

 

Sexbutikernas framtid i Göteborg

Den kända “butiksdöden” slår ju naturligtvis hårt även mot sexbutikerna, och vi i branschen står inför stora utmaningar att anpassa vår verksamhet för att dels kunna konkurrera mot de som säljer sexleksaker på nätet, naturligtvis måste de fysiska butikerna satsa stort på sin egna näthandel men även försöka att förändra den nuvarande verksamheten så att vi t.ex klarar av de skenande hyreshöjningarna i Göteborg. Vi måste även visa fastighetsägare och samhället i övrigt att vi som jobbar och äger dessa verksamheter inte är några skumma människor utan att vi är en viktig funktion i samhället. Att vårda sitt sexliv borde vara en självklarhet och en rättighet. De som vill titta på porrfilm och de som väljer att spela in porrfilm borde även dessa accepteras fullt ut. Det är en myt att de som medverkar i dessa filmer skulle göra detta emot sin vilja. Sedan om man väljer att titta på sin film hemma på sin egna dator eller om man väljer att titta på den i en porrbio ihop med andra eller ensam i ett privtarum spelar mindre roll. Vi är dock positivt inställda till att regeringen borde införa ett så kallat porrfilter där man måste identifiera sig med E-legitimation för att komma åt porrsidorna på internet. Vi kan väl alla vara överens om att man bör ha fyllt minst 15 år innan man skall få möjlighet att titta på porr. Kanske borde denna gräns till och med vara 18 år. Vi måste alla komma ihåg att porr inte är lika med sex i verkliga livet, lika lite som krig i en actionrulle skulle visa verkligheten i de fruktansvärda krig som pågår världen över.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+